Baby Teamgym TŘEBÍČ 2018

13.10.2018

V nejmladší kategorii mimina (ročník narození 2011 a mladší) se za náš klub postavily na start dva týmy. Družstvo B – jako úplně nejmladší družstvo v závodě, ve kterém startovaly také dvě děvčátka, která ještě nechodí do školy, zvládly obě disciplíny – akrobacii i trampolínku hezky odcvičit. Vzhledem k jejich nízkému věku a malé obtížnosti na obou nářadích konečný součet stačil na 5.místo. Holčičky – Ivona a Ina Hrivňákovy, Sára Porubová, Valérie Marfláková, Daniela Goczolová a školkové holky Nelča Koláčková a Amálka Bujňáková však sklidily za své výkony v hale velký potlesk.

Družstvo A, které v poslední chvíli přišlo o velkou oporu týmu kvůli nemoci, zvládlo závod bez větších chyb. Díky vyšší obtížnosti na trampolíně i akrobacii Sokolská „mimina“ nakonec zvítězila o více než 2 body před druhým týmem Sokola Bedřichov a třetí TJ Chropyně. O velký úspěch pro náš klub se postaraly Emma Lusova, Eliška Cupráková, Alice Tobolová, Anna Macečková, Bára Vykoupilová, Anna Vajčnerová, Klára Lukšíková a Thea Stabrawa.

Ve vyšší kategorii (ročník narození 2010-2009) nám opět bojovaly 2 týmy. |Gymnastky, které u nás cvičí kratší dobu byly zařazeny svou výkonností do B týmu, který zvládl svou teamgymovou premiéru na jedničku. Díky lehčím „sestavám“ však zůstaly děvčátka Justina Garčicová, Aneta Limbergová, Kristýna Matyszová, Agáta Mitregová, Veronika Mašínová, Adriana Koláčková, Kateřina Šebestová a Lucie Madenská těsně pod stupni vítězů na 4.místě.

Zkušenější závodnice z A týmu ve složení Dominika Murínová, Eliška Pohludková, Laura Bertóková, Nela Ševčíková, Sára Nell Peřinová, Adéla Kupková, Viktorie Křistková a Timea Tobolová začaly svůj závod na obávané trampolíně. Po nevydařené druhé řadě však přišla bezchybná akrobacie, na které děvčata poprvé předvedla své rychlé přemety vzad (fliky), za kterou sklidily druhou nejvyšší známku na akrobacii a v závěrečném součtu získaly holky krásné bronzové medaile.
Děkujeme za hojnou účast na závodech nejen našim gymnastkám, ale také rodičům, kteří za námi do Třebíče dorazili opravdu ve vysokém počtu. Další závody nás čekají hned v listopadu, tak vzhůru opět do tělocvičny – trenérky Aldersová, Blažková, Křistková a Machalová.