Malá oblast Olomouc 2018

17.11.2018

V sobotu 17.11. se uskutečnilo v Olomouci základní kolo soutěže malý teamgym, kterého se zúčastnily 3 naše týmy.
V nejmladší kategorii do 8 let jsme zvládly poskládat dokonce 2 týmy. Do týmu A byla zařazena starší děvčata, která u nás cvičí už 3 sezónu – Timea Tobolová, Viktorie Křistková, Emma Lusová, Nicol Jonášová, Sára Nell Peřinová a Adéla Kupková. Děvčata díky náročné obtížnosti, kdy jako jediné předváděly v obou sériích na akrobacii fliky (rychlé přemety vzad), získaly jak na akrobacii, tak trampolíně nejvyšší bodové hodnocení a právem se tak v konkurenci 9 týmů radovaly z vítězství. Naši benjamínci, kteří byli na teamgymových závodech teprve po druhé, zvládly obě disciplíny zacvičit bez jediného pádu a tak především díky čistotě získaly překvapivě ve velké konkurenci bronzovou příčku. Zasloužily se o ní – Tereza Gavorová, Adriana Koláčková, Lucie Madenská, Aneta Limbergová, Klára Lukšíková, Alice Tobolová, Thea Stabrawa, Anna Macečková, Bára Vykoupilová.

Ve starší kategorii do 11 let jsme měli díky našim děvčatům (všechny ročník narození 2009) v závodním poli asi nejmladší tým. I přes toto se děvčatům podařilo čistě zaskákat obě disciplíny s né úplně malou obtížností a nakonec se mohly radovat v konkurenci 10 týmů z krásného 2.místa – Eliška Pohludková, Nela Ševčíková, Dominika Murínová, Laura Bertóková, Justina Garčicová, Kateřina Šebestová, Veronika Mašínová.

Děkujeme za krásnou reprezentaci klubu na dalším sokolském závodu a těšíme se do dalšího kola – Velká oblast se koná 9.12.2019 opět v Olomouci.