VICEMISTRYNĚ 2019 Doubí u Třeboně

10.5.2019

Prodloužený víkend 17.-19.5.2019 byl pro náš klub ve znamení Mistrovství České republiky v gymnastickém čtyřboji, které se konalo v Doubí u Třeboně.

„Nominace na víkendové Mistrovství republiky byla pro naše osmiletá děvčátka prozatím největším gymnastickým úspěchem“ chválí trio Emma Lusová, Viki Křistková a Sára Nell Peřinová trenérka Karolína Machalová a dodává „Připravovaly jsme holky na to, že se jedná o velký závod, plný nečekaných výkonů ale také zážitků – vždyť i pro nás trenérky se tohle mistrovství stalo kdysi odrazovým můstkem k velkým medailím“. Všechna děvčata si zvýšila obtížnost na hrazdě, opravila chyby z předešlého závodů a vydaly se na cestu za dobrodružstvím.

Naše děvčata byla nasazena v konkurenci 12 týmů do posledního sledu, kde se postupně ukázala na všech 4 nářadích – prostná, přeskok, hrazda, lavička.
Děvčata nezaváhala ani na jednom z nich a všechny své sestavy předvedla s velkým nadšením a úsměvem. Po skončení závodu na ně čekaly pochvaly nejen ze stran trenérky, ale také rodičů. „Splnily jsme vše, s čím jsme na republikový závod jely – předvést vše tak, jak to umíme a závod si krásně užít“ chválí děvčata trenérka a dodává – „Vyhlášení pro nás bylo úplnou třešničkou na dortu, když naše holky coby družstvo Moravskoslezského kraje vyhlásili v konkurenci 12 týmů na 2.místě a děvčátka si tak pověsila na krk krásné stříbrné medaile.
V závěru na nás čekalo ještě další překvapení, kdy se v celkovém počtu 47 závodníc podařilo Emmičce Lusové probojovat na 2.místo také v soutěži jednotlivců. Viktorka brala 8.místo a Sárča Nell místo 9.

Všechny závodnice v TOP 10 a stříbro ze závodu družstev? „Nemůžeme být pyšnější“ uzavírá trenérka a děkuje všem, kteří se o tento úspěch zasloužili – trenéři, rodiče, vedení Sokola FM a především naše 3 bojovnice.