JOJO CUP 2022 Dobřichovice

22.1.2022

O víkendu 22.1. se v Praze konečně konal po dlouhé kovidové pauze závod v soutěži malý Teamgym (kolektivní gymnastika), kterého se zúčastnily také 2 naše týmy.
Bohužel jsme se i my, stejně jako další soutěžící, museli vypořádat nejen s karanténou dětí i trenérů, ale zasáhl nás také úraz jedné z tahounek týmu 1B, pro které nakonec závod skončil ještě před samotným odjezdem. Do Prahy jsme tedy vyrazili se dvěma týmy, které nás reprezentovaly v kategorii nejmladší děti (ročníky 2014 a mladší) a kategorie 1A (2011-2013). Oba týmy zvládly závod zacvičit jen s malým zaváhánim – u mladších dětí jsme trošku bojovali s pamětí – rychlé změny před závodem jsou zkrátka pro některé ještě stále novinkou. Polovina našich nejmenších byla na velkých závodech vůbec poprvé a hlavně – úplně všechny maličké, s námi strávily poprvé noc v tělocvičně.
Nicméně akrobacii i trampolinu zvládly naše nejmladší šikulky ve složení Filipová Nina, Hendrychová Lilian, Matýsková Eliška, Lumbertová Ema, Stabrawa Aneta, Václavinková Sofie a Vlášková Nikol zacvičit krásně a braly nakonec v silné konkurenci především pražských týmů bronzové medaile.
Zkušenější závodnice v kategorii 1A – Goczolová Daniela, Hrivňáková Ivona, Jonášová Nicol, Koláčková Nela, Lukšíková Klára, Lusova Emma, Stabrawa Thea, Sochová Nela a Vaverková Kateřina odcvičily sice trampolínu se dvěma pády, na akrobacii se nám ale povedlo, až na jedno zaváhání způsobené doskokem mezi žíněnky zacvičit čistě a díky větší obtížnosti to holkám v celkovém součtu vyšlo jako malým, na bronzové medaile.
Všem dětem děkujeme za hezký víkend v Praze, který kromě úspěchu doprovázela i dobrá nálada. Věříme, že letos bude závodní sezóna podstatně větší, než ta předešlá.
Marodům přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat opět mezi nás a těšíme se na příště – tým trenérek Bělicová, Lusová, Kocichová, Schedlingová a Machalová