7 medailí z Frýdlantu 2022

18.6.2022

Sportovní hry se ve Frýdlantě konají každým rokem v červnu už několik let.  Naše děvčata se závodu zúčastnila v 6ti věkových kategoriích. 

Mezi děvčátky narozenými 2014 a mladší se nejlépe vedlo Zuzce Kocichové, která získala své další zlato do bohaté sbírky, ikdyž je s Eliškou naši nejmladší závodní gymnastkou, které půjdou do školy teprve v září. Na 3.místě skončila Nina Filipová, bramborová byla právě Eliška Matýsková a 8.místo brala Anetka Stabrawa. 

Kategorii 2013 ovládly naše děvčata, kdy se na 4.místě  po pádu z lavičky umístila Natka Mlčáková, 3.místo brala Nelča Sochová, stříbro Eliška Salajková a vítězkou se stala suverénně Nelča Koláčková, která na přeskoku jako jediná předvedla salto vpřed. 

V kategorii 2012 děvčata bojovala hlavně s trémou, protože poprvé okusily vysokou kladinu 110cm. Díky nádherným přeskokům se povedlo v součtu bodů Theince získat v konkurenci 15ti děvčat krásné 5.místo, Ivonka pak brala místo 6. 

V kategorii 2011 bojovala Kačka Vaverková, která po pádu z kladiny získala cenné 4.místo. 

Emma Lusová tentokrát závodila v kategorii ZÁVODNÍCH – profi děvčat, které na kladině předváděly opravdu krásné a náročné prvky. Vzhledem k velké obtížnosti děvčata ale z kladiny hodně padala a tak z lehčí a hezky zacvičené sestavy na kladině a díky krásnému přeskoku si Emma vycvičila ve velké konkurenci děvčat z Šumperka stříbrnou medaili. 

Své první zlato pak přidala v nejstarší kategorii Adri Koláčková,, která závodila po dlouhé době a proto i dokončení závodu s úsměvem bylo pro ní velkým vítězstvím. 

 

Holkám moc gratulujeme k velkým úspěchům a děkujeme za reprezentaci.