3 medaile ŘÍČANY CUP 2022

18.6.2022

Poslední víkend v září vyrazily všechny naše závodní děti na první závod sezóny, který pořádala gymnastika v Říčanech. Teamgymového závodu, kdy se závodilo ve dvojboji – akrobacie, trampolína – se zúčastnily 3 naše týmy.

 V té nejmladší kategorii – 2015 a  mladší – závodili naši prvňáčci, kteří předvedli nádhernou akrobacii a ta byla ohodnocena jako úplně nejlepší ze všech. Poté naše holky předvedli i krásnou trampolínu a v celkovém součtu získaly 1.místo s velkým bodovým náskokem. Naše vítězky – Filipová Nina, Hanáková Kája, Hrivňáková Dorka, Kocichová Zuzka, Majvitorová Lilly, Matýsková Eliška, Stabrawa Aneta, Šebestová Verča a Teichmannová Emili.

Prostřední kategorie – ročníky 2013+2014 – byla složena z půlky ze závodních holek a taky z děvčat, která mají za sebou jen pár závodů. Tohle složení se ale v závěru dne ukázalo jako velmi dobré rozhodnutí trenérek, které zamíchaly týmy tak, aby na závody mohl co největší počet dětí. Naše holky v této kategorii braly opět zlato, kdy si před druhým týmem z Dobřichovic vytvořily opět krásný bodový náskok. Tým tvořily Hendrychová Lilian, Koláčková Nela, Mlčáková Natka, Lumbertová Ema, Pallová Amálka, Salajková Eliška, Sochová Nela, Václavinková Sofie, Vlášková Nikol.

V nejstarší kategorii soutěžila naše děvčata, která jsou zapojena do soutěže Českého poháru v teamgymu, a tak jsme si vyrazily vyzkoušet akrobacii i trampolínu také s nimi. Goczolová Daniela, Hrivňáková Ivona, Jonášová Nicol, Lukšíková Klára, Lusová Emma, Stabrawa Thea, Tobolová Alice, Vaverková Kateřina a Vykoupilová Bára až na jedno malé zaváhání na trampolíně předvedly stabilní výkon a vybojovaly v konkurenci 9 týmů krásné 2.místo. Nestačily jsme pouze na domácí děvčata z Říčan.   
Všem dětem gratulujeme, rodičům děkujeme za hlasitou podporu v hale a těšíme se na další závodní víkendy.