MISTŘI REPUBLIKY Doubí 2023

22.5.2023

Celý víkend od 19.-21.5.2023 probíhal ve sportcentru Doubí u Třeboně republikový závod asociace Sport pro všechny 2023. 

Z našeho klubu postoupilo v krajské kvalifikaci celkem 6 závodníků, kteří utvořili spolu s týmy z gymnastiky 11.ZŠ republiková družstva a vyrazili do boje. 

V nejmladší kategorii závodily naše Sofi Václavinková, Nina Filipová, Zuzka Kocichová a Adélka z 11tky. Holky zacvičily hezké sestavy na všech 4 nářadích v celkovém součtu získaly neuvěřitelný náskok tří bodů, ZLATÉ MEDAILE a titul Mistryně republiky 2023. Zuzce Kocichové se navíc povedlo v konkurenci 48 děvčat získat neuvěřitelné stříbro v soutěži jednotlivců. 

Ve starší kategorii závodila Thea Stabrawa a Klára Lukšíková, také s holkama z 11tky. Opět holky zacvičily bez větších chyb a právem tak napodobily mladší kolegyně a braly jako tým Moravskoslezského kraje opět ZLATO. Thea navíc skončila na úžasném 5.místě v soutěži jednotlivců, Klárka brala místo 6.

Poprvé v historii našeho klubu jsme vyslali na závody také chlapce. Dominik Černý bojoval v nejmladší kategorii s klukama z Frýdku a i oni dokázali navázat na holčičí úspěch a zvítězili v soutěži družstev. 

Podtrženo, sečteno – 6 našich nejlepších dětí závodilo na republice, a všech 6 získalo mistrovský titul v soutěži týmů. 

Moc všem dětem gratulujeme a děkujeme i týmu z 11tky za super společný úspěch. 

Trenérky