ŘÍČANY CUP 2023

24.9.2023

V sobotu 23.9. vyrazila naše nejpočetnější výprava na závody v teamgymu – dvojboj – Říčany cup 2023. 

Náš klub vyslal do závodu 3 týmy v kategoriích Mini, Nula, a 1. 

Nejmladší holčičky 2016+2017 bojovaly v soutěži akrobacie a trampolína v konkurenci 7mi týmů. Naše holčičky zvládly nádherně zacvičit akrobacii a získaly za ni suverénně nejlepší známku. Na trampolíně jsme zaznamenali 2 pády a tak jsme netrpělivě čekali na vyhlášení, na co to bude stačit. V celkovém součtu pak děvčata získala ZLATÉ MEDAILE a 1.místo. 
Zlatý tým – Adámková Editka, Čížová Kačka, Hudcová Sofi, Varadi Viki, Mrázková Anežka, Matějná Markétka, Majvitorová Lilly a Hrivňáková Dorka. 

V kategorii 2014+2015 závodilo 9 týmů a i tady jsme zaznamenali na trampolíně jeden pád ve společné řadě – salto skrčmo. Druhou řadu, kde naše holky a Dominik naskákali 5 přemetů a jednu skrčku jsme zvládli skvěle a pak přišla krásná akrobacie. Za obě disciplíny naše družstvo získalo nejvyšší hodnocení v závodě a tak jsme se mohli radovat i z druhého VÍTĚZSTVÍ v kategorii a další ZLATÉ MEDAILE.
Tým – Filipová Nina, Matýsková Eliška, Vlášková Nikol, Lumbertová Ema, Šmejkalo Lara, Kocichová Zuzana, Pallová Amálka, Hendrychová Lilian, Václavínková Sofie a Černý Dominik. 

V kategorii JUNIOR 1 závodily naše holky, které jsou součástí Českého poháru v teamgymu. Zopakovaly jsme si tedy 2 nářadí před velkým finále v Příbrami (21.10) a nemohli jsme dopadnout lépe. Holky zvládly v obou disciplínách zvýšit obtížnost od minule, vyvarovaly se pádům i větším chybám a získali potřetí ZLATÉ MEDAILE pro náš klub. 
Vítězky – Stabrawa Thea, Lukšíková Klára, Salajková Eliška, Sochová Nela, Mlčáková Natálie, Hrivňáková Ivona, Hutníková Ela.

V kategorii Junior 2 soutěžila naše Timi Tobolová v hostujícím týmu GK Vítkovice, které braly v závodě starších děvčat 3.místo.

Naše trio, které závodilo v odpoledních hodinách ve složení Kačka Vaverková, Terka Gavorová a Ali Tobolová, skvěle zacvičilo obě disciplíny. Holky akorát popletly 1.řadu na akrobacii, která musí být vždy společná a tak nás velká ztráta hodně mrzela. Do trampolíny jsme tedy daly úplně všechno a věřily jsme, že to bude stačit na hezký výsledek, když bez medaile. Nakonec nám hezky odcvičená trampolína dala naději a v závěru z toho byla další placka pro náš klub – tentokrát stříbrná.

Moc děkujeme našim úžasným dětem za skvělý vstup do závodní sezóny, rodičům za parádní podporu v hale a těšíme se zase příště 🙂

Vaši trenéři 🙂